Plants on Pink i Algarve

Som ni sett på instagram befinner jag mig i Portugal och jag tänkte dela med mig lite av vistelsen här. Jag är här på en liten rehab resa på obestämd tid hos min mami och papi som är bosatta här, jag behövde komma bort från de ständiga bruset i stan och här är den mer än lugnt kan man säga. Här existerar inte trafikbrus och det är sparsamt med människor då dem bor lite ute på vischan längst Algarve kusten..

Rosenhill

För några helger sen besökte vi hippiedrömmen Rosenhills trägård, och jag måste väl ändå säga att det här är hösten från sin absolut finaste sida. Jag skulle också säga att det är den perfekt liten söndagsturen för oss statsbor som bara vill komma ut på landet för några timmar. Cirkus 20-30 min utanför stan ute på Ekerö ligger denna lilla pärla, här odlas det blomster, grönsaker och äppelträd finns det i överflöd..

Kaktusar

Kaktusar är en av mina absoluta favvosar bland alla sköna gröna, dem finns i alla möjliga former och storlekar, dem är taggiga, ibland blommiga, lättskötta, coola och jag fullkomligt älskar dem. Ni är en del som efterfrågat skötselråd kring dessa taggiga rackare och det finns en hel del olika råd och rön kring hur de ska tas om hand, i detta inlägg berättar jag hur jag håller mina kaktusar vid liv..

Bergianska Trägården

Här kommer lite bilder och inspiration från söndagens besök på Bergianska, vilket är en trägård samt växthus i utkanten av Stockholms innerstad. Jag har också införskaffat ett nytt makroobjektiv till min kamera och jag måste säga att jag funnit en ny fascination..

Lite om min djungel & mig

Tänkte att en lite presentation vore på sin plats. Filippa heter jag som ligger bakom Djungelrummet, vilket i dagsläget är en Instagram och från och med nu även en blogg, vars syfte är att inspirera till att inreda mer grönt. Så vem är jag, hmmm jag skulle säga en kaffegalen växtälskare kort och gott! innan Djungelrummet startade jag upp och drev enligt mig Stockholms mysigaste café Krukor & Kaffe..

Lättskötta växter del två

Med en stressig vardag, långa arbetsdagar, lediga dagar fyllda med aktiviteter prioriterar vi mer än gärna ett grönt hem att återhämta oss i, men för all del vi har inte tid att ta hand om dessa! så här kommer ytterligare ett gäng grönt som renar luften hemma och skapar en fantastisk atmosfär utan att stjäla all din lediga tid..

Lättskötta växter

Så det blidde en blogg trots allt, kul ju! hoppas ni vill hänga med och förhoppningsvis bli inspirerade att att inreda med ännu mer grönt, få lite basic tips, massa härlig bildinspiration osv. Det första inlägget handlar om lättskötta växter något som många av er efterfrågat. Många vill alltså inreda med grönt men anser sig inte ha gröna fingrar eller tillräckligt med tid att ta hand om dessa..