TAR DJUNGELN TILL STORSTAN SEDAN 2018


Grön storstadsmiljö, fönster fulla av kaktusar, ett skrivbord som skulle göra Tarzan avundsjuk. Djungelrummet.se bygger på en noggrant kurerad grön livsstil för hem och kontor.

Plants on Pink i Algarve

Plants on Pink i Algarve

1F8DD846-7F94-48A8-A0C5-E327AEA9D314.jpg

Som ni sett på instagram befinner jag mig i Portugal och jag tänkte dela med mig lite av vistelsen här. Jag är här på en liten rehab resa på obestämd tid hos min mami och papi som är bosatta här, jag behövde komma bort från de ständiga bruset i stan och här är den mer än lugnt kan man säga. Här existerar inte trafikbrus och det är sparsamt med människor då dem bor lite ute på vischan längst Algarve kusten. Istället för det jobbiga och konstanta trafik och människor bruset man är van vid som statsbo lyssnar man här dagligen till suset från havet palmblad som slår mot varandra och hysteriskt fågelkvitter, låter inte jätte jobbigt va?

Hundpromenaderna i solnedgången är inte så tokiga! Bilderna är en bra sammanfatta på det jag gör här nere - går promenader, njuter av solen, fotograferar, andas, och ja mycket av allt det där vi bara annars tar för givet.

Jag är otrolig tvådelad till det urbana, jag tycker om det på många sätt och vis, kultur, arkitektur, det spontana och sociala med att bo i stan fullkomligt älskar jag. Jag är dock uppvuxen på landet och har ett stort behov av skogen, vattnet, tystnaden och frisk luft, dessa bitar får man inte helt tillgodosett av att bo inne i stan. Det kan göra ont i själen av längtan efter skogen och tystnaden när jag går på en helt man made gata proppfull av människor, butiker, restauranger, betong och inte minst bilar. Detta är ju förmodligen anledningen till att jag fyller mitt hem med mängder av grönt, tror inte jag skulle överleva i stan om jag inte hade alla mina växter som skapar den gröna stämningen hemma, och såklart att jag har lyxen att få njuta av vår fantastiska svenska natur på familjens landställe.

Visst är det något förtrollande med konstellationen plants on pink, tycker ni inte? det är nästan så att jag vill hem och måla hela lägenheten i rosa! tror dock inte det blir riktigt samma känsla i en lägenhet i Stockholm som i ett hus längst Algarve med utsikt över atlanten.

Rosenhill

Rosenhill