TAR DJUNGELN TILL STORSTAN SEDAN 2018


Grön storstadsmiljö, fönster fulla av kaktusar, ett skrivbord som skulle göra Tarzan avundsjuk. Djungelrummet.se bygger på en noggrant kurerad grön livsstil för hem och kontor.

Rosenhill

Rosenhill

1C222A52-03F6-411D-A606-FCE309959454.JPG

För några helger sen besökte vi hippiedrömmen Rosenhills trägård, och jag måste väl ändå säga att det här är hösten från sin absolut finaste sida. Jag skulle också säga att det är den perfekta lilla söndagsturen för oss statsbor som bara vill komma ut på landet för några timmar. Cirkus 20-30 min utanför stan ute på Ekerö ligger denna lilla pärla. Här odlas det blomster, grönsaker och äppelträd finns det i överflöd, allt går dessutom att köpa med sig hem, ja ni hör ju vad drömmigt. Jag har typ blivit besatt av att fotografera äppelträd, och den här hösten måste väl vara den finsate äppelhösten någonsin, här på Rosenhill har dem ju dessutom världens mysigaste äppellund, så ni kan ju gissa att jag gick loss med kameran.

Här kan man strosa runt bland krav-odlingarna som sköts av deras biodynamiska tyska trädgårdsmästare. I blomstergården på bilderna ovan kan man bara ströva omkring och njuta av färger, former och dofter eller så lånar man en sax och plocka ihop sin egna bukett ängsblommor som man betalar för i kafét. Bilderna nedanför är från äppellunden som är så himmelens fin, en hel del väljer till och med att gifta sig just här och jag kan förstå varför!

Vi åt såklart lunch medans vi var där, och det var fetaostsallad med äpplen som stod på menyn. Maten dem serverar är säsongsbaserad, ekologisk och lokalproducerad. Kan det bli bättre? ja möjligtvis om det hade varit helt vegetariskt/veganskt men annars helt perfekt!

Udda stolar, bord, porslin, bråte, lyktor & vimplar ger den där härligt hippiekänslan som genomsyrar hela stället. Varje söndag hålls det dessutom bakluckeloppis på deras parkering, så här kan man sysselsätta sig!

53D42BC9-C340-44D6-830F-D909DDB2A1BB.JPG
Plants on Pink i Algarve

Plants on Pink i Algarve

Kaktusar

Kaktusar