TAR DJUNGELN TILL STORSTAN SEDAN 2018


Grön storstadsmiljö, fönster fulla av kaktusar, ett skrivbord som skulle göra Tarzan avundsjuk. Djungelrummet.se bygger på en noggrant kurerad grön livsstil för hem och kontor.

Lättskötta växter

Lättskötta växter

Så det blidde en blogg trots allt, kul ju! hoppas ni vill hänga med och förhoppningsvis bli inspirerade till att inreda med ännu mer grönt, få lite basic tips, massa härlig bildinspiration osv. Det första inlägget handlar om lättskötta växter något som många av er efterfrågat. Många vill alltså inreda med grönt men anser sig inte ha "gröna fingrar" eller tillräckligt med tid att ta hand om dessa. Som tur är finns det såklart en hel drös med lättskötta växter, MEN är ledsen att säga det alla växter är levande ting och levande ting kräver alla någon form av kärlek för att överleva, sorry. Här kommer dock ett gäng som kräver så lite kärlek och skötsel som möjligt, vilka också såklart är väldans snygga!

Kantdracena jag älskar dessa palmliknande växter, coola och super lättskötta på samma gång! De kan stå i allt från ljust till skugga och jorden hålls lite lätt fuktig, men hellre åt det torrare hållet än det blöta.

Zamiakalla i folkmun kallad garderobsblomma en riktig klassiker, denna växt syns i klassfönster, vårdcentraler, på kafér och kontor. Inte undra på denna växt syns på ställen där den får som minst uppmärksamhet, den är näst intill odödlig.. eller iallafall så lättskött en växt kan bli! Det spelar ingen roll om den står ljust eller mörkt, tempererat eller varmt, den trivs helt enkelt överallt, vattna den ofta, sällan eller mindre sällan du bestämmer ;)

Yuccapalmen är en riktig 80-tals klassiker vilken passade lika bra i det blommga, volaniga & färgglada 80-talshemet som i det minimalistiska á la 2018 hemmet. Yucca vill torka upp ordentligt mellan vattningarna och gillar att stå i allt från halvskugga, en bit in i ett rum till full sol. Ps. i ett söderfönster bör man dock skugga av lite under ljusa halvåret.

Lättskötta växter del två

Lättskötta växter del två