TAR DJUNGELN TILL STORSTAN SEDAN 2018


Grön storstadsmiljö, fönster fulla av kaktusar, ett skrivbord som skulle göra Tarzan avundsjuk. Djungelrummet.se bygger på en noggrant kurerad grön livsstil för hem och kontor.

Lättskötta växter del två

Lättskötta växter del två

Monstera delicosa en av vår tids absoluta favorit växt, eller hur!? med dess stora flikiga blad för den oss drömmandes till tropikerna. Bladen blir ofta så stora som en halvmeter i diameter och plantan kan växa sig närmare 10 meter hög med rätt förutsättningar, hur härligt? Monsteran vill gärna stå så ljust som möjligt men inte i direkt solljus, den fixar även att stå en bit in i rummet. Den vill gärna torka upp lätt mellan vattningarna. 

Svärmorstunga, snake plant, sansevieria, bajonettlilja kärt barn har många namn. Denna enligt mig super snygga och coola växt är mer än lättskött. Den trivs både i en solig miljö och på skuggiga platser, den växer dock allra bäst när den får mycket sol och solen gör också att bladen får vacker färg. Den vill torka ut helt mellan vattningarna, så vattna sällan! 

Strandkastanj är en fin växt som finns i allt från väldigt små varianter till stora träd, säljs ofta med flätade stammar. Denna härliga växt trivs i halvskugga, ljust eller soligt, skuggas dock i söder och vill ha jorden lätt fuktig.

Gullranka är en drömmig klätterväxt som härstammar från sällskapsöarna i Stilla havet, de hjärtformade bladen varierar i limefärg och vitt och bildar ett vackert mönster. Den står gärna ljust till halvskugga, desto ljusare desto mer mönster i bladen och ju mörkare den står desto grönare blir bladen. Håll jorden jämt fuktig. 

ficus-robusta-moodboard_69ce038f-fcfa-4a9d-96b3-d45efdb29680.jpg

Fönsterfikus en av min personliga favoriter, med sina fina stora mörkgröna blad är den otroligt dekorativ och den växer sig snabbt till ett mindre träd. Den är både en bra luftfuktare och luftrenare samtidigt som den trivs i ljust läge, men undviker helst direkt sol. Låt jorden torka upp mellan rikliga vattningar. 

Lite om min djungel & mig

Lite om min djungel & mig

Lättskötta växter

Lättskötta växter